Συγκεντρώσαμε τις πιο συχνές σας ερωτήσεις για την Αποτρίχωση με Laser.

Η τιμή της κάθε συνεδρίας και της κάθε περιοχής μεταβάλετε από άτομο σε άτομο και εξαρτάται από το μέγεθος της τριχοφυΐας του ατόμου που επιθυμεί να κάνει αποτρίχωση με Laser. Όπως ο κάθε οργανισμός είναι ξεχωριστός έτσι και η τριχοφυΐα μπορεί να διαφέρει κατά πολύ. Αναφορικά η αποτρίχωση Laser για Full Face κοστίζει 20€/συνεδρία. Κλείστε δωρεάν ραντεβού για τον προσδιορισμό της σωστής τιμής για την περιοχή που ενδιαφέρεστε.

Ο κύκλος ζωής της τρίχας έχει 3 φάσεις, την αναγενή η οποία είναι ουσιαστικά η φάση ανάπτυξης, την καταγενή και την τελογενή κατά την οποία η τρίχα πέφτει. Είναι σημαντικό να γίνονται οι εφαρμογές στα σωστά χρονικά διαστήματα ανάλογα την περιοχή. Δεν μπορούμε να προσδιορίσουμε το σύνολο των συνεδρίων που χρειάζονται, γιατί κάθε οργανισμός αντιδρά διαφορετικά, λόγω ορμονών, κληρονομικότητας η εγκυμοσύνης.

Οι συνεδρίες επαναλαμβάνονται κάθε 4-6 εβδομάδες ανάλογα με την περιοχή της εφαρμογής έτσι ώστε οι τρίχες να βρίσκονται στην αναγενή φάση ώστε η αποτρίχωση να είναι πιο αποτελεσματική. Σε βάθος χρόνου και όσο αποδυναμώνεται η τρίχα, αυξάνονται τα χρονικά διαστήματα των επισκέψεων.

Σε διάστημα 8 εώς 15 ημερών και αποκλειστικά εντός αυτού του χρονικού περιθωρίου μετά την θεραπεία (διαφορετικά χάνουμε τον κύκλο ανάπτυξης της τρίχας) γίνεται προαιρετικά μία επαναληπτική εφαρμογή δωρεάν σε περίπτωση που εμφανιστούν τρίχες. Για το πρόσωπο η επαναληπτική εφαρμογή δεν απαιτείται.

Ο χρόνος θεραπείας διαρκεί από 10 λεπτά εώς και μία ώρα, εξαρτάται πάντα από την περιοχή θεραπείας.

Πριν από την θεραπεία Laser η περιοχή πρέπει να είναι καθαρή και στεγνή (να μην έχει χρησιμοποιηθεί αποσμητικό, κρέμα σώματος με χρώμα, μακιγιάζ, self tanning-αερογράφος). Μία με δύο μέρες πριν την εφαρμογή χρειάζεται να ξυριστεί κόντρα η περιοχή της θεραπείας, εκτός από το πρόσωπο. Σε περιοχές που υπάρχει τατουάζ δεν γίνεται εφαρμογή.

Μετά από την θεραπεία Laser  και για 2 εικοσιτετράωρα διατηρούμε καθαρή την επιδερμίδα, αποφεύγουμε την υπερβολική άσκηση, αποφεύγουμε την χρήση σκευασμάτων με βάση την αλκοόλη, αποφεύγουμε την έκθεση στον ήλιο και κάθε ακτινοβολία και στην περίπτωση που δεν είναι δυνατόν  χρησιμοποιούμε αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας.

Η περιοχή θεραπείας μπορεί να παρουσιάσει κάποια ερυθρότητα μετά την θεραπεία και μπορεί να διαρκέσει από μερικές ώρες έως ένα εικοσιτετράωρο. Τα συμπτώματα αυτά, μπορούν να περιοριστούν με την εφαρμογή κρύου νερού, αλόης ή ενυδατικής κρέμας (bepanthol) στην περιοχή. Το σίγουρο είναι πως το δέρμα μας θα αποκτήσει μια βελούδινη υφή.

Σε σκουρόχρωμες επιδερμίδες είτε λόγω φυσικού χρώματος, είτε λόγω ηλιοθεραπείας ή Solarium, πρέπει να είναι πιο προσεκτική η εφαρμογή του Laser για την αποφυγή ανεπιθύμητων αντιδράσεων. Την εποχή του καλοκαιριού μετά από υπερβολική έκθεση στον ήλιο πιθανόν να παραταθούν οι συνεδρίες για αργότερα.

Οι γυναίκες μπορούν να ξεκινήσουν το LASER μετά τη σταθεροποίηση της έμμηνος ρύσης όσο για τους άντρες δεν υπάρχει κανένας περιορισμός. Σε κάθε περίπτωση η περίοδος της εφηβείας είναι σχετικά δύσκολη όσον αφορά την μείωση της τριχοφυΐας, λόγω των ορμονών.

Το Laser λειτουργεί επιφανειακά πάνω στο δέρμα, δεν έχει διαπιστωθεί ότι επηρεάζει κατά οποιονδήποτε τρόπο το έμβρυο ή τα όργανα, απλά καθαρά για προληπτικούς λόγους συνιστάται να γίνεται η εφαρμογή μετά τον τρίτο μήνα της κύησης. Όσον αφορά τη περίοδο του θηλασμού συνεχίζεται η θεραπεία καθ’ όλη τη διάρκεια χωρίς επιπτώσεις.

Δεν υπάρχει κανένας περιορισμός όσων αφορά το φύλο που θα πραγματοποιήσει την θεραπεία.

Κατά τη διάρκεια λήψης αντιβιοτικών ή οποιουδήποτε άλλου φαρμακευτικού σκευάσματος που προκαλεί φωτοευαισθησία. Η θεραπεία μπορεί να συνεχιστεί 3 μέρες μετά την αποπεράτωση της φαρμακευτικής αγωγής.

Η μέθοδος είναι ανώδυνη, χάρη στον αυτόματο μηχανισμό ψύξης (DCD) του δέρματος που διαθέτει αποκλειστικά μόνο το Laser της Candela. Ωστόσο ο βαθμός της αίσθησης είναι διαφορετικός σε κάθε άτομο γι’ αυτό σε κάποιες εξαιρετικά σπάνιες περιπτώσεις μπορεί να χρησιμοποιηθεί ειδική κρέμα για τοπική αναισθησία.

Είναι αλήθεια πως υπάρχουν διάφοροι τύποι Laser που λειτουργούν σε διαφορετικά μήκη κύματος, αλλά και διαφορετικοί μέθοδοι αποτρίχωσης όπως η λεγόμενη φωτόλυση που σε καμία περίπτωση δεν είναι Laser.

H Αποτρίχωση με Laser Αλεξανδρίτη είναι αποδεδειγμένα η μόνη ασφαλέστερη και αποδοτικότερη μέθοδος αποτρίχωσης Laser για όλους τους τύπους δέρματος. Ο Αλεξανδρίτης δουλεύει σε μήκος κύματος 755nm με ακτινοβολία εγγύς υπέρυθρη η οποία έχει την μεγαλύτερη απορρόφηση απο την μελανίνη της τρίχας απο όλα τα υπόλοιπα είδη Laser Αποτρίχωσης που υπάρχουν σήμερα.

Χρησιμοποιούμε αποκλείστικά Laser Αλεξανδρίτη του Αμερικανικού οίκου Candela που διαθέτουν το μοναδικό σύστημα ψύξης Cryogen. Το Cryogen είναι ενα μοναδικό σύστημα ψύξης του δέρματος που δεν λειτουργεί με ψυχρό αέρα, αλλά διοχετεύει ψυκτικό υλικό τοπικά, ώστε να ρίξει την θερμοκρασία του δέρματος πρίν την εφαρμογή του Laser με συνέπεια την ανώδυνη αποτρίχωση αλλά και την αποφυγή ερεθισμών.